NIEUWS

LIDGELD 2019-2020

 

HET LIDGELD VOOR SEIZOEN 2019-2020 BEDRAAGT:


 200 € (BETAALD VOOR  15/08)

 250€  (BETAALD NA 15/08)

HIERBIJ ZIT HET KLEDIJPAKKET INBEGREPEN EN MAG OP VOLGENDE REKENING GESTORT WORDEN 

REK: BE70 0015 4688 0925

FUSIE IS GESLAAGD

Fabian VANGEEL

De nieuwbakken Diepenbeekse fusieclub heeft zijn start niet gemist. De damesploeg pakte vorige week de titel en de twee herenploegen starten straks aan de eindronde in derde en vierde provinciale.

“Je kan dus wel zeggen dat de fusie geslaagd is”, reageert Gunter Mertens, de trainer van de A- ploeg. “De resultaten zijn prima en ook de jeugdwerking staat op poten. Diepenbeek is goed bezig.”

Joeri Koziel, coach van de B-ploeg in vierde provinciale, bevestigt: “Er is ook een erg goede verstandhouding tussen mij en Gunter. Al denk ik dat we op termijn wel opnieuw naar één A-ploeg zullen moeten gaan.”

Diepenbeek B treft straks Houthalen VV. Koziel: “Ik ken die ploeg niet zo goed, maar ik weet dat zij absoluut willen promoveren. Voor ons ligt dat anders. Wij zijn ten eerste al afhankelijk van wat de A-ploeg doet (indien Diepenbeek A niet promoveert, mag de B-ploeg niet in derde aantreden) en we hebben ook niet meteen de kern om een reeks hoger te spelen. Maar als je aan zo'n eindronde begint, wil je dat natuurlijk goed doen. Dan ligt de druk bij Gunter wel hoger denk ik.”

“Wij hebben zeker de gezonde ambitie om naar tweede te promoveren, ja”, reageert Mertens. “Maar we hebben met Opglabbeek volgens mij wel één van de sterkste tegenstanders geloot.”

Favorietenrol

Beide ploegen misten hun start in de reguliere competitie. “Anders had de titel er voor ons zeker ingezeten”, knikt Koziel. “ We waren volgens mij sowieso bij de drie beste ploegen van de reeks. We klopten zowel Aalst als Herkenrode en scoorden 162 keer, het meest van alle ploegen in België. Onze kern bestaat hoofdzakelijk uit jongens van Rooierheide, aangevuld met enkele ervaren mannen als Knuts, Vanvoorden en Vanrijkel. Die willen altijd winnen.” “Wij hebben het in de eerste periode zelf laten liggen”, zucht Mertens. “En ook nadien hebben we de kans om aan te sluiten aan de top enkele keren gemist.”

“We waren de grote titelfavoriet volgens de andere trainers, maar uiteindelijk hebben we te weinig gebracht.”

DAMES A KAMPIOEN
2de PROVINCIALE
  • Facebook - Black Circle