top of page
ALGEMENE INFO

Oprichting: 2018

Maatschappelijkzetel & Correspondentieadres: WAARDESTRAAT 14, 3590 DIEPENBEEK

Stamnummer KBVB 05004

Clubkleuren: BORDEAUX - ORANJE

​

 

​

 

ALGEMENE INFO
HUISREGLEMENT
HUISREGLEMENT

Een goede werking in een voetbalclub kan alleen maar standhouden als er goede afspraken gemaakt worden. Vandaar deze afsprakenbundel, die is niet zomaar opgesteld, want goede afspraken kunnen vele misverstanden voorkomen. 
 

Trainingen
 

  • Volgens een maandelijks schema is iedere speler tijdig op de hoogte van elke activiteit: datum, uur en plaats.
     

  • Afwezigheid, te laat komen, kan alleen na verwittiging of tijdens examenperiode. Op iedere overtreding van deze afspraak staat een sanctie. Een sanctie betekent een schriftelijk bijgehouden verwittiging. Twee verwittigingen betekenen een uitsluiting voor één wedstrijd.
     

  • Elke speler is 15 min voor aanvang van de training aanwezig en maakt zich klaar voor de training. Wie te laat op het veld verschijnt, zonder gegronde reden krijgt een verwittiging. Ouders laten hun kinderen pas achter op training als ze zich er van vergewist hebben dat er begeleiding aanwezig is.
     

  • Beenbeschermers dragen op training is verplicht: dit is jezelf beschermen en een goede wedstrijdvoorbereiding.
     

  • Wie tijdens de wedstrijd of training niet 100% doet wat de trainer vraagt, krijgt eerst een verwittiging, daarna eventueel een uitsluiting. De trainer bespreekt dit met de speler voordat deze naar huis gaat.
     

  • Een beurtrol regelt het transport en de verzorging van het materieel. Bovendien organiseert de trainer een beurtrol voor het poetsen en opruimen van de kleedkamer na de activiteit.
     

  • Vanaf oktober, als het koud wordt, is trainen met lange broek aangewezen. Tijdens deze periode is het ook aan te raden een pet of muts te dragen na het douchen.
     

  • Douchen na de training is verplicht, ook al heeft men zogezegd geen tijd. Dit gebeurt wel vlot en kordaat zodat de beurtrolspelers niet nodeloos moeten wachten.

 

Kleedkamers
 

  • Er wordt nooit gevoetbald in de kleedkamers of in de gangen. Het poetsen ervan is geen straf, maar een verantwoordelijkheid van de leden naar de club toe. Dit draagt alleen maar bij tot het respect voor de ter beschikking gestelde infrastructuur.
     

  • De beurtroljongens zorgen niet alleen voor het poetsen, maar ook voor het opruimen van het trainingsmateriaal en de drank na de training of wedstrijd.
     

  • Er wordt in de kleedkamers niet geknoeid met shampoo, noch met drank, noch met andermans kledij.
     

  • Dranken in glazen verpakking zijn niet toegelaten in de kleedkamers; verpakkingsafval wordt in de vuilbak gedeponeerd.
     

  • Er wordt niet gerookt in de kleedkamers, toiletten en dus ook zeker niet onder de douche.
     

  • Vanaf het uur van samenkomst, staat de GSM af.

 

Wedstrijden
 

  1. Iedereen is op het door de trainer afgesproken uur ter plaatse, verplicht gekleed in de clubuitrusting, zonodig aangevuld met een regenjasje. We zijn minstens 50 min voor aanvang van de wedstrijd aanwezig. Dit is geen overbodige luxe: 20 min klaarmaken, 20 min opwarmen en 10 min bespreking van de wedstrijd.
     

  2. De uitrusting moet volledig zijn, anders kan je niet starten. 

    DUS:
    - Identiteitskaart
    - Gekuiste schoenen
    - Trainingsbal
    - Trainingsvest
    - Beenbeschermers
    - Clubuitrusting
    - T-shirt

    Opwarmen gebeurt niet in wedstrijdshirt. Met een bezweet shirt aan de wedstrijd beginnen of op de bank plaats nemen is niet bevorderlijk voor de gezondheid.

     

  3. Na de wedstrijd zijn cooling down en uitlopen verplicht, ook al werd de wedstrijd verloren. Belaste spieren worden hierdoor ontspannen en afvalstoffen worden afgevoerd met als gevolg geen stijfheid de volgende dag. Hier gebeurt de eerste wedstrijdanalyse, zodat er geen heetgebakerde of ontgoochelde spelers in de kleedkamer belanden.​
     

  4. Wie denkt dat hij te goed is om op de bank te starten of om tijdens de wedstrijd vervangen te worden of hierop openlijk reageert, kan zich aan een sanctie verwachten. Deze dingen bespreek je met de trainer, niet met anderen. Loop nooit kwaad weg, morgen kan jij de held zijn.
     

  5. Wij zijn kampioen in fair-play: wij trappen niet na, maken geen ongepaste opmerkingen of gebaren naar scheidsrechters. Ongepast gedrag wordt niet gedoogd
     

  6. Spelers die vanwege een blessure een aangifte doen bij de verzekering kunnen pas opnieuw deelnemen aan trainingen en wedstrijden vanaf het ogenblik dat ze door hun behandelende dokter genezen verklaard zijn. Het "attest van genezing" moet via de verantwoordelijke terug naar de bond gestuurd worden. 

    Vergeet niet dat verlenging van kine en/of blessure tijdig moet doorgegeven worden. (zie ook: "Wat bij een sportongeval")

 

Ouders
 

  • Behalve bij de "debutantjes" en "duiveltjes", zijn de kleedkamers verboden terrein voor de ouders.
     

  • Ouders proberen een voorbeeld van sportiviteit te zijn. We moedigen iedereen aan. Ouders moeten geen trainer gaan spelen en bepalen de tactiek niet. Vergelijkende gesprekken over de kwaliteit van de spelers hebben geen zin.
     

  • Natuurlijk wint iedereen even graag. Toch is vooruitgang / resultaat-op-termijn van het grootste belang. Elke jonge speler wil toch ooit in een fanionteam terecht komen. Dat is uiteindelijk de grootste overwinning voor de trainer.
     

  • Kritiek op de trainer wordt niet openlijk of langs het veld gegeven. Ook niet na de wedstrijd in de kantine. Na de training is er steeds een mogelijkheid om een gesprek te hebben met de trainer.
     

  • Indien ouders hun kinderen vroeger willen mee naar huis nemen, gelieve dit vooraf aan de afgevaardigde of de trainer te melden, om geen onnodige zoektocht te organiseren.
     

  • De club is verantwoordelijk voor alle spelers vanaf het uur van samenkomst tot dat de spelers gezamenlijk drank/eten genuttigd hebben en aan de verantwoordelijkheid van de ouders overgelaten worden.

 

Trainer
 

Verlies vooral niet uit het oog dat de trainer een groot deel van zijn vrije tijd en/of verlof opoffert om de spelers iets bij te brengen in de groei naar ……. 

Een ploegsport begint met discipline en dat vereist goede afspraken, vandaar…

CLUB BESTUUR

Voorzitter : YVES PEETERS
Ondervoorzitter : JOS BOSCH

Secretaris : BART MARKET

AVJO : RUDI MACHIELS

TVJO : DANNY BULEN

Sportieve cel: JOS BOSCH, MARC VANHEUSDEN

Afgevaardigden : KRIS MESOTTEN

Sponsoring : YVES PEETERS, STEVEN KUPPERS, GEERT VERTONGEN, RONNY DE SCHUTTER

Kledij : WENDY STEVENS, MARC THEUNISSEN

Kantine : STEF QUINTIENS, MARC MARTENS, KEVIN LENAERS, KRIS GERITS

Onderhoud Pleinen : MARC MARTENS, KEVIN LENAERS, KRIS GERITS, STEF QUINTIENS

BESTUUR
bottom of page